Hoe kun u fijngemalen kruiden (boemboe) langer bewaren

 

Het principe is hetzelfde als het maken van kruiden, mixer (malen) en roerbak. Maar naar zijn oorspronkelijke kleur en smaak van gemalenkruiden om te behouden, 

gemalen kruiden (boemboe) moet niet met olie gebakken in de koekenpan, voldoende verhit in een koekenpan op laag vuur totdat het watergehalte is minimaal.

Hier maakte ik een aantal stappen om de kruiden te malen: 

1. selecteer verse ingrediënten met een uitstekende kwaliteit en conditie zo vers mogelijk om de beste smaak en aroma te krijgen en vermijd materialen die zijn begonnen te rotten of slecht.

2. schillen en wassen met lauw water van gekookte water en daarna afdrogen.

3. blender of malen (met mixer of vijzel) met een beetje gekookte water als nodig is. 

4. opwarmen in een koekenpan op laag vuur terwijl af en toe roeren, totdat het watergehalte laag is, zet het vuur uit en laat de warmte stoom wordt verminderd.  

5. als klaar  is daarna in de koelkast bewaren.

 

 Opslag en duurzaamheid

 

Verdeel de boemboe, neem apart de boemboe dat u straks gebruiken wilt in een schone en droge container (bakje) en kan goed afgesloten worden, daarna in de koelkast bewaren. 

Als de koelkast werkt goed en een goede bloedsomloop (niet te vol), dit kan over 2 weken in de koelkast worden bewaard.

Gebruik altijd een droge en schone lepel om te schepen voor schimmel besmetting te voorkomen en goed dicht doen. 

De rest van de boemboe in een gedeelte portie doen en in de kleine containers (zet de lebel op) zetten en daarna in de vriezer wordt bewaard voor langdurige tot 3 maanden. 

Als volgende keer de boemboe zou worden gebruikt, u kunt de boemboe 1 dag van te voren uit de vriezer pakken en laten ontdooien (kamartemperatuur niet in de magnetron).

 

Makkelijk toch? U kunt verschillende soorten gerechten eenvoudig en snel te maken met zelfgemaakte gemalen kruiden (boemboe).

 

Selamat Memasak

Veel plezier met koken

Share it