1. Het is goed als koelkast ijverig schoongemaakt wordt. 

Op die manier de ingrediënten in de koelkast schoon worden gehouden en niet-verontreinigd 

als er een voedsel dat rot is want te lang in de koelkast.

Wanneer u een voedsel dat verrot in de koelkast was te vinden,  deze voedingsmiddelen moeten worden weggegooid zodat er geen andere voedingsmiddelen die nog vers verontreinigen. Zorg ervoor dat er geen water of stagnerende vloeistof omdat het voedsel zoals groenten en fruit snel verrot.

 

2. Om de rijst en tarwe te houden van besmetting, zet de laurierblad in de opslag van de rijst of tarwe. Laurierblaadjes zijn in staat om insecten weg te houden van voedsel. Vervang het blaadje elke 3 maanden of elke keer nieuwe rijst kopen.

 

3. Om stank absorberen uit de voeding of voedingsmiddelen die verwerkt en in de koelkast gezet worden, plaats de aardappelen op verschillende plaatsen in de koelkast.

Verdeel de aardappelen in twee delen en zet vervolgens willekeurig in de koelkast. De delen van de aardappelen kan stank absorberen. Vervangen de delen van de aardappel elke drie dagen met verse aardappel.

 

4. Houd tomaten en komkommers op een aparte plaats omdat er gas is  uit de tomaten komen, die kan komkomer snel verrot maken. Het is beter om de opslagplaats met bepaalde keukenpapier als een bodem om tomaten en komkommers die altijd droog blijven, dit is om verse van tomaten en komkomer te houden.

 

5. Fruit en groenten apart bewaren, want groenten en fruit hebben een verschillende gassen.  Dus, moet altijd scheiden worden bewaard.

De vruchten moet niet gewassen worden voordat in de koelkast zetten omdat de vochtigheid kan worden gebroken en wordt snel ontleden.

 

6. Bewaar alle restjes in luchtdicht en lekvrij containers. Zet restjes in de horizontaal container zodat deze sneller afgekoeld worden. Als het voedsel gekookt is, laat de restjes binnen twee uur na het koken afkoelen.

 

7. Laat de koelkast niet te vol. Om voedsel vers te houden en in een veilige temperatuur, 

koelkast hebben nodig een ruimte voor luchtcirculatie.

 

8. Hoe om het pittig te verlichten in de gerechten.

- Meng suiker en honing in de gerechten waren te pikant zodat niet in de tong "branden" bij het eten. Maar, dosseren de suiker en honing dat worden toegevoegd omdat het smaak van de gerechten moeten in balans blijven, waar de gerechten zou moeten pittig zijn niet wordt zoet.

- Voeg vloeibare melk in de gerechten toe beetje een beetje en goed roeren, totdat het gewenste pittig smaak wordt verminderd. Caseïne of melkeiwit kan helpen bevrijden van de capsaïcine in de chili (Capsaïcine is de chemische stof in chili planten die een pittige smaak vormen).

 

9. Branden uw tong of mond door de pittig gerechten of sambal? 

Melk, yoghurt en kaas kunnen pittig smaak te verlichten. Dat komt omdat het vetgehalte in zuivelproducten kan het brandende gevoel te neutraliseren in de mond.

Strooi de suiker op de tong dan zuig het 30 seconden. Suiker zal de pittig smaak in de mond te absorberen.

Snijd verse citroen en zuigen. Citroen kan de tong te verkoelen van het branden gevoel.

Het eten van pindakaas kan ook helpen bij het neutraliseren van de pittige smaak. Net zoals zuivelproducten, pindakaas bevat vet dat 'afkoelen' het pittige smaak in de mond kunnen worden.

 

Share it