Bewaren uien/sjaloten en knoflooks tot  6 maanden

 

Vaak kopen we de ui/sjalot en knoflook in grote hoeveelheden om uitgaven te besparen. er is een truc om ze langer bewaren.

Er zijn twee manieren aanbevolen bewaren om je uien/sjaloten en knoflook in een frisse toestand wanneer zal worden verwerkt.

 

1. Houd het in een stuk. Proberen om te kopen de ui/sjalot en knoflook heeft nog steeds wortels omdat het duurzamer bij bewaren. 

Als u wilt bewaren, plaats het op een droge plaats, op een dienblad of in een mand, beluchten in een open ruimte, en af en toe gedroogd in de zon.

" Uien in contact met slechts een beetje vochtig, zal het gemakkelijk rotten, moeten af en toe in de zon gedroogd. "

 

Hoe te uien/sjaloten en knoflook te bewaren zijn best behangen met netten. 

Lucht zal stromen en het gehele oppervlak van de ui wordt blootgesteld aan lucht te minimaliseren de ui worden bevochtigd. Ondertussen, wanneer bewaren in de vorm van intacte, uien kunnen alleen voor twee maanden bewaren. Nadat, het aroma en de smaak is niet zo sterk als in het begin je koopt.

 

2. Bewaren in de vriezer. Ui/sjalot en knoflook malen tot een pasta worden, vervolgens bewaren in een verzegelde container en zet in de vriezer.  

 

" Ui/sjalot en knoflook kan duren bewaren tot een jaar indien bevroren. Het aroma en de smaak van ui en knoflook is vergrendeld, dus is nog steeds sterk."

 

 Bewaren van groenten

 

Hoe om groenten te bewaren zodat ze langer meegaan en blijven nog vers.

 

1. De groenten wassen.

Als je de groenten hebt gekocht, was de groenten naar zijn aard, zoals groene groenten. 

En voor groenten zoals wortelen, pompoen, jackfruit, radijs, aubergine, kool en andere groenten, was ze een voor een om tot schoon. Voor papperig groenten, was ze helemaal 2 keer maar gewoon afspoelen omdat ze hebben al veel van het watergehalte.

Opmerking: groenten die zijn gewassen niet rechtstreeks opgeslagen in de koelkast, eerste laten afdrogen (niet natte groenten in de koelkas bewaren). 

 

2. Bewaar geen gesneden groenten in de koelkast. 

Het bewaren van de groenten in de vorm van intacte,  kan het een lange duren.

 

3. Zorg ervoor dat de koelkast schoon is en de temperatuur fitting.

De temperatuur in de koelkast moet worden tussen 1-4 graden Celsius. Hoger dan die kan leiden tot bacteriën, die kan invloed hebben op de smaak en geur van de voedsel, en lager dan die temperatuur kunnen maken de groenten worden ingevroren. 

 

De staat van de koelkast moet schoon zijn 

1. Omstandigheden in de koelkast bepaalt of de groenten verse blijven houden

of kunnen zelfs verwelken en rotten. 

2. Het keurmerk  van een schone koelkast is geen vieze geur (niet slecht)  wanneer het is uitgeschakeld. Dus, voordat de groenten in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat de koelkast is schoon en reukloos dat maakt de groenten niet gemakkelijk verwelken en rotten.

3. Koelkasttemperatuur moet koud en stabiel zijn 

De koelkast temperatuur wanneer gevuld bij assortiment van groenten moet stabiel en niet te koud zijn, het kan de hele groenten vers en duren blijven tot een week.

4. Groenten moeten worden bewaren in de zak of plastic containers voordat deze wordt opgeslagen in de koelkast.

Het bewaren in een geperforeerde plastic zal het beter zijn. Dit is een manier het verlies van vocht in de groenten te verminderen, en die niet gemakkelijk verwelken.

Groenten hebben ook voldoende vocht, niet te hoog en niet te laag. 

 

 Om  gember (djahe) te bewaren

 

Hier is hoe om gember te bewaren voor duurzaamheid en frisheid wordt gehandhaafd.

1. Bij het kopen, kiest verse gember en gladde huid, geen rimpels, evenals schimmelvrij. 

2. Snijd de gember met een keukenmes in twee stukjes.

3. Met behulp van een dunschiller of een mes, schil de gember tot ze schoon zijn. 

4. Hak de gember over de grootte van een duim. De maat van deze omvang zijn algemeen geschikt voor verschillende recepten. 

5. Wassen schoon de gember stukjes, laten afdrogen met een droge doekje om te absorberen  overtollige water op het oppervlak.

6. Paar gember stukjes zetten in een papieren zak, en dekken dan strak. Papieren zak kan vocht goed vast te houden. Daarna in de koelkast bewaren.

7. De rest van de gember stukjes zetten in een plastic zak. Zorg zoveel mogelijk lucht uit de zak te verwijderen. Bewaren ze in de vriezer en neemt die nodige stukje(s) wanneer u het nodig hebt. 

8. De bewaren op deze manier zullen maken de gember goed  blijven en niet de smaak voor maanden kwijt.

 

Om laos (lengkoeas) te bewaren

 

Selecteer de vorm van laos is nog steeds goed (niet droog en gerimpeld). 

Selecteer zo mogelijk laos zijn niet veel takken dus gemakkelijk om te schoonmaken.

Druk de laos. en als te hard, beteken dat de laos al oud is en is moeilijk gepeld en geplet. 

Kies laos is ook niet te papperig want het smaakt bitter en minder lekker.

 

1. Als er te lang bewaren zal zeker die laos wordt gekrompen. Daarvoor neem een glazen fles, plastic flessen die kan worden goed gesloten. Doe een beetje water in en vervolgens de laos er in en daarna goed sluiten. 

2. Plaats laos in een mand op een koele plaats. 

3. Of snijd de laos met een keukenmes in twee stukjes.

4. Hak de laos over de grootte van een duim. De maat van deze omvang zijn algemeen geschikt voor verschillende recepten. 

5. Wassen schoon de laos stukjes, laten afdrogen met een droge doekje om te absorberen  overtollige water op het oppervlak.

6. Paar laos stukjes zetten in een papieren zak, en dekken dan strak. Papieren zak kan vocht goed vast te houden. Daarna in de koelkast bewaren.

7. De rest van de laos stukjes zetten in een plastic zak. Zorg zoveel mogelijk lucht uit de zak te verwijderen. Bewaren ze in de vriezer en neemt die nodige stukje(s) wanneer u het nodig hebt. 

8. De bewaren op deze manier zullen maken de gember goed  blijven en niet de smaak voor maanden kwijt.

 

Om citroengras (sereh/serai) te bewaren

 

Het gebruik van citroengras in een voedingsmiddel meestal slechts 2-3 stengels, elke genomen ongeveer 6 cm van de bodem. Kies vers citroengras, niet gerimpeld, ivoor witte kleur. 

Niet kiezen voor die is chocolade gekleurd of droog. 

1. Plaats het citroengras in een mand op een koele plaats. Als u kopen in grote hoeveelheden, kunnen worden opgeslagen in een plastic zak en in de koelkast bewaren.

2. Was schoon de citroengras, en snijd in 2 stukjes daarna zet in een luchtdichte container, vervolgens bewaren in de vriezer. Wanneer u wilt het gebruiken, neem hoeveelheid citroengras van de voorraad uit de vriezer, en dan 1 minuut wachten voor gebruiken.

 

Om chilipeper (cabai) te bewaren

 

Koop altijd verse chilipeper en nog een staaf die is vers. 

Zorg ervoor dat de staaf chili nog steeds perfect vasthouden aan de chili. 

Vermijd het kopen van chili's nat als gevolg van langdurige blootstelling aan water want zal maken de chili gemakkelijk rotten. Ook voorkomen dat het kopen van chili's die niet een staaf had gehad als je wilt om het een paar dagen later te gebruiken. 

Na het kopen van chili's, wassen de chili's met stromend water, onmiddellijk afdrogen met een droge doek en laten staan  in de open lucht tot er geen water wordt gelaten. 

Maken het altijd een gewoonte van om de staaf chili niet knippen als wilt om het te houden in de koelkast. Maken het altijd een gewoonte van om de staaf chili niet knippen 

als wilt om het te houden in de koelkast. De staaf chilli die heeft gesneden, maken de chili

sneller ontleden vergeleken met chili die opgeslagen die nog intact met de staaf.

 

1. Wikkel de chili's met papier, zodat ze kunnen 'ademen' wanneer ze worden bewaard. Vermijd plastic verpakkingen, het maakt de chili snel rotten worden. De chili kan tot 1 week wanneer ze worden bewaard in de koelkast. Als u wilt bewaren in grote hoeveelheden, kookt de chilli's tot gaar. Daarna zet het dan in een luchtdichte verpakking, bewaar ze in de vriezer. Deze methode verlengt de levensduur van de chili tot 1 maand. 

2. Een andere manier is om ze te drogen in de zon of in de oven, en dan verpakt in papier en bewaar in kamertemperatuur. Gedroogde chili in een doorzichtige plastic zak worden bewaard en strak binden of een plastic container gebruiken voor betere resultaten daarna bewaren in de koelkast.

 

 

Om selderij (seledri) te bewaren

 

1. Wikkel selderij in aluminiumfolie, en in de koelkast worden bewaren. Selderij zal meer duurzaam voor weken. 

2. Wanneer de selderij verwelken  (door het warmte), zet selderij in een container die gevuld is met water en ijsblokjes. Laten staan een uur.

3. Was schoon alle selderij die u wilt bewaren, laat ze uitlekken en dep ze droog met een schone doekje. Omdat het wordt ingevroren worden opgeslagen, er mag geen restwater achtergelaten zijn. 

4. Zet in een plastic zak en goed dicht doen. De selderij klaar in de vriezer om te bewaren.

De aroma is nog goed bewaard gebleven. Ook de kleur van de bladeren.

 

Om laurierblaadjes (salamblaadjes) en lime kaffir blaadjes (daun djeroek poeroet) te bewaren

 

De meeste bladeren zijn verkocht in een droge toestand. Maar ook worden verkocht in verse toestand. Het principe de functie wordt niet verminderd, zelfs als het wordt gebruikt in droog of vers. Alleen, vereisen beide verschillende behandeling vooral het verpakking.

1. Voor verse blaadjes, moet worden gewassen en vervolgens afdrogen. Daarna gewikkeld in aluminiumfolie vervolgens in de koelkast worden bewaard. 

Het zal de blaadjes kunnen maanden bewaren worden.

2. Voor meer langer duur bewaren, na gewassen worden en goed afgedroogd, wikkel ze met schoon papier daarna zet in de plastic zak (goed dicht doen) of plastic container, en in de vriezer bewaren.

3. Bewaren van het gedroogde blaadjes eigenlijk heel eenvoudig. 

Wikkel ze met een schoon papier, plaats in de keuken of koelkast  indien gewenst. 

Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn wanneer ze worden bewaard.  Als in de keuken bewaard, merken ook de opslagruimte, laat niet de vochtige want  het maakt de laurierblaadjes gemakkelijk rotten.

Share it